Duurzame, pure keuken
Ik heb een klassieke opleiding gekregen op hotelschool VTI Spijker te Hoogstraten gedurende 6 jaar, waarvan 1 jaar specialisatie Banketaannemer – en Traiteur. Ik heb kunnen proeven van het horecaleven in de volgende stageplaatsen; restaurant Patrick Devos te Brugge, restaurant Noordland te Hoogstraten en traiteur Jules Van Looveren te Wuustwezel. Daarna ben ik in het echte leven gestapt en ben aan de slag gegaan bij Eethuis en Traiteur Rommens te Essen. Al snel kwam de gedachte om aan mijn tweede passie te beginnen, namelijk het onderwijs. Zo ben ik als leerkracht begonnen bij PIVA te Antwerpen, om daarna mijn carrière in COLOMAplus Huis van de Gastronomie en de Gastvrijheid te Mechelen verder te zetten.
Een klassieke opleiding heb je nodig om producten te gaan combineren – recepten te gaan uitproberen, namelijk FOODPAIRING. Als kok blijf je experimenteren en innoveren, grenzen verleggen en nieuwe ontdekkingen doen. In de toekomst zal ik in deze rubriek enkele anekdotes – kleine receptjes – tips – ideetjes plaatsen.
Alvast veel plezier ermee! Smakelijk!