Onze visie…

Duurzaam

Biologisch

Vegetarisch

Wij schrijven graag een nieuw verhaal in de gastronomie. Een verhaal van duurzaam leren koken. Björn Matheusen, chef-aan-huis, gebruikt bij tal van bereidingen of gerechten dagverse seizoensproducten; groenten, fruit, kruiden, vis,… Het is altijd uitdagend om te werken met kruiden, groenten en bloemen uit eigen tuin. Daarom zijn we gestart met een eigen bio-tuin “op de Wildert in Essen”, waar ook op duurzame manier aan bijenteelt wordt gedaan, met als resultaat onze eigen “Wildertse Honing”. Dit proef je niet alleen in de gerechten, het komt bovendien de kwaliteit van het milieu ten goede. Wij dragen dan ook de biologische landbouw een warm hart toe, omdat zij eveneens een duurzaam verhaal schrijven.

We zijn constant op zoek naar vergeten groenten – en fruitsoorten, nieuwe kruiden en specerijen en oude kooktechnieken, zoals steriliseren, marineren, pekelen, inzuren en roken. De chef probeert ze te gebruiken in zijn gerechten, bijvoorbeeld een chutney van onze eigen rode bio-bietjes.

De grote passie van de chef blijft het vegetarisch koken. Het opent een heel nieuwe wereld van producten, bereidingstechnieken, smaken en geuren. Je hoeft absoluut geen vegetariër te zijn of te worden om vegetarisch te eten. Het is een lekkere, voedzame en duurzame manier van koken en leven. Door vegetarisch te eten kun je het klimaat in de wereld gevoelig verbeteren.

Bijvoorbeeld; als iedereen 1 dag geen vlees eet, dan staat dit gelijk met een vermindering van 3,2 megaton CO² per jaar, wat overeenkomt met ongeveer 1 miljoen auto’s die je van de weg zou halen. En dan nog dit;

een vegetariër in een 4X4 verbruikt minder CO2, dan een vleeseter op een fiets!